Over mosmuur

MOSMUUR

Mosmuur* - By Eco_ventions Studio for NADA bvba

Showroom -Lange Koepoortstraat 12 - 2000 Antwerpen

Dins - Zaterdag 11u - 18.30u

 

+32 (0)3 501.51.15

info@mosmuur.be

 

 

© NADA 2014 - All Rights Reserved

NATURE & AQUARIUM DESIGN ANTWERP

Mosmuur is een onderdeel van NADA, Nature & Aquarium Design Antwerp, en wordt gemaakt door het team de Eco_ventions Studio.

WIJ ONTWERPEN NATUUR

ZONDER ONDERHOUD OF ZORG

" Een huis zonder natuur is geen thuis "

 

Onze moskaders en mospanelen zijn de ideale oplossing voor zorgeloze natuur in huis of op kantoor.

U verliest geen ruimte en de natuurlijke structuren van onze mossen zorgen voor een tuin-gevoel en rust.

Mosmuur ontwikkelt en plaatst duurzame schilderijen, unieke projecten en illustraties met gestabiliseerd mos.

 

Mosrealisaties op maat zijn onze specialiteit.

Moswanden als blikvangers

 

Mosmuur is een onderdeel van NADA, Nature Design Antwerp, een initiatief van Jan & Marieke Vos. NADA is een speciaalzaak voor het (Nature Style) aquarium, eco- and greendesign, bonsai, air plants, vertical gardens, bijzondere natuur in huis en terras- en kamerplanttoebhoren.

 

Omdat de vraag naar moswanden en schilderijen of mosmuren steeds groter werd, is vanuit NADA dochterfirma 'mosmuur' ontstaan.

Klik voor meer info over NADA

Het werk is 100% steriel, de planten zijn behandeld met vloeibare polymeer, en hebben dus een soort stabilisatie proces ondergaan waardoor ze in winterslaap belanden en voor altijd groen en natuurlijk zacht blijven. Tijdens deze chemische behandeling (waarbij ook natuurlijke kleurpigmenten kunnen worden toegevoegd), worden alle kiemen, sporen of bacteriën gedood en wordt het mos geheel steriel. Dit is van groot belang wanneer u de moswanden wil toepassen in de zorgsector of horeca, waar een kiemvrije omgeving is vereist.

 

Het gaat om een duurzaam chemisch proces waarbij de mossen een permanente antibacteriële coating krijgen (een laag rondom de organismen, zoals een verf). Deze coating bestaat uit bio-polymeren die deze bacteriedodende functie uitoefenen. Dit is een zeer gekende bewaringstechniek die ook wordt toegepast in de globale medische sector, in kiemvrije laboratoria en bij bewaarprocessen in de voedingsindustrie. Mosmuur heeft als enige marktspeler een geheel ecologisch methode. De planten blijven geheel intact en behouden hun natuurlijke uitstraling.

 

Het werk is dus 100% steriel en antibacterieel, en dit blijvend. Er zal nooit enig risico zijn voor schimmels, sporen of bacteriën. Het mos is ook stof/vuil afstotend en omdat er geen natuurlijke sap-stromen (alle water is gedurende het chemische proces vervangen door acetyol/polymeer) meer aanwezig zijn zal het mos geen insecten aantrekken of kunnen huisvesten. Dit maakt onze mosmuren tot een perfect alternatief voor kamerplanten of kantoorgroen.

 

WAAROM KUNNEN WE U KLEUR EN KWALITEITSBEHOUD GARANDEREN?

JAN VOS

 

Klantencontacten - Sales

Uw aanspreekpunt voor projecten,

werkvoorbereiding en calculatie.

HET ATELIER

 

Atelier - Technische uitvoering

Hier ontstaan uw mosprojecten en gebeurt de aanplanting van het mos.

DE BEDENKERS VAN MOSMUR EN HET TEAM

MARIEKE SMETS

 

Ontwerp en realisatie - Vormgeving

Marieke combineert haar kennis van design en natuur in haar moskunst.

NADA is ontstaan vanuit een groeiende behoefte aan meer groen in een fel verstedelijkte omgeving en de toenemende trend van eco-design en indoor nature. Zaakvoerders Jan en Marieke Vos combineerden hun kennis en ervaring rond natuur, tuinieren, stadsontharding, aquariumdesign en aquascaping met een passie voor water, (kamer)planten en interieurvormgeving. Het resultaat is een prachtige en inspirerende winkel geworden - NADA.

 

NADA is een plek in de stad waar mensen zich net zo thuis kunnen voelen als in de natuur zelf. NADA is, behalve een winkel, toonzaal en aqaurium speciaalzaak vooral een plek waar mensen opnieuw verbaasd leren zijn over de eenvoud en de schoonheid van de natuur. De slagzin ‘elke kamer hoort een levende kamer te zijn’ (every room should be a living room) vertaalt zich letterlijk in een veelzijdig assortiment met voor elk wat wils - van aquaria tot home made bloempotten, onderhoudsloze mosmuren, designobjecten en originele of moderne plantsystemen: er is een ruime keuze voor elk budget.

 

Bij NADA krijgt uw ervaring of beleving van nature design een nieuwe definitie.