Voor Architecten & Designers

Wij werken als professionele firma nauw samen met interieurvormgevers, bouwbedrijven en architecten en ondersteunen hen in de communicatie en presentatie van onze producten naar klanten. Onze moskaders en mospanelen zijn immers de ideale oplossing voor zorgeloze natuur in huis of op kantoor maar het concept is niet altijd eenvoudig over te brengen. Gelukkig kent het product alleen maar voordelen. U verliest geen ruimte en de natuurlijke structuren van onze mossen zorgen voor een tuin-gevoel en rust. Mosmuur ontwikkelt en plaatst duurzame schilderijen, unieke projecten en illustraties met gestabiliseerd mos op maat van de interieur- en bouwsector.

WAAROM KUNNEN WE U KLEUR EN KWALITEITSBEHOUD GARANDEREN

Wij nemen graag de tijd om u te informeren over de verschillende mogelijkheden en helpen graag bij het maken van de juiste keuze. Het team van Mosmuur komt op aanvraag bij u of de klant ter plaatse om te kijken naar de ideale afmetingen om een maximaal effect te bekomen. Ons projectteam denkt graag met u mee. Wij maken indien gewenst enkele foto-simulaties zodat u vooraf een goed beeld heeft van het eindresultaat. We monteren op alle ondergronden, zowel horizontaal of verticaal. Het formaat is onbeperkt en ons creatief denkvermogen eveneens. Verras ons met uw voorstel, wij verrassen u en uw klant met een correcte prijs. Met onze moscalculator kan u bij de klant ter plaatse de kostprijs berekenen van uw voorgesteld project. Wist u dat wij ook gespecialiseerd zijn in (kantoor)beplanting en onderhoud? Lees meer over de opties en tarieven.

 

Wenst u graag stalen of een rondleiding in onze nieuwe showroom door een vertegenwoordiger? Kom dan langs in de winkel of maak telefonisch een afspraak. In onze showroom kan u een 50-tal moskaders en wanden bewonderen in alle variaties en formaten, alsook een assortiment beplanting. We hebben ook steeds een ruim aanbod aan kleinere panelen in de winkel die u zo kan meenemen als staal. We hebben ook een ruim aanbod aan prachtige moskaders in verschillende kleuren en formaten die u of uw klanten kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. Wil u de klant graag een gerealiseerd project laten bewonderen? Verschillende klanten tonen u graag trots hun interieur met onze creaties. Vraag naar realisaties in openbare locaties in uw omgeving of trakteer uw klant op een restaurant met een mos-interieur zoals Goesepitte, Cuchara, Nathan, Napo’s, L’Oh, Dag en Douw. Kijk bij onze horeca-projecten voor meer informatie of mogelijkheden.

 

Vanwaar de langdurige houdbaarheid?

 

Het werk is 100% steriel, de planten zijn behandeld met vloeibare polymeer, en hebben dus een soort stabilisatie proces ondergaan waardoor ze in winterslaap belanden en voor altijd groen en natuurlijk zacht blijven. Tijdens deze chemische behandeling (waarbij ook natuurlijke kleurpigmenten kunnen worden toegevoegd), worden alle kiemen, sporen of bacteriën gedood en wordt het mos geheel steriel. Dit is van groot belang wanneer u de moswanden wil toepassen in de zorgsector of horeca, waar een kiemvrije omgeving is vereist.

 

Het gaat om een duurzaam chemisch proces waarbij de mossen een permanente antibacteriële coating krijgen (een laag rondom de organismen, zoals een verf). Deze coating bestaat uit bio-polymeren die deze bacteriedodende functie uitoefenen. Dit is een zeer gekende bewaringstechniek die ook wordt toegepast in de globale medische sector, in kiemvrije laboratoria en bij bewaarprocessen in de voedingsindustrie. Mosmuur heeft als enige marktspeler een geheel ecologisch methode. De planten blijven geheel intact en behouden hun natuurlijke uitstraling.

 

Het werk is dus blijvend antibacterieel, er zal nooit enig risico zijn voor schimmels, sporen of bacteriën. Het mos is ook stof/vuil afstotend en omdat er geen natuurlijke sap-stromen (alle water is gedurende het chemische proces vervangen door acetyol/polymeer) meer aanwezig zijn zal het mos geen insecten aantrekken of kunnen huisvesten. Dit maakt onze mosmuren tot een perfect alternatief voor kamerplanten of kantoorgroen.